Sunday, September 25, 2011

abduction

gud morning!!

hari jumaat petang tengah syok online ngan dba tetiba lak ada announcement... " kepada semua penghuni kolej bla bla..pada 24 hb jam 9pg hgga 3 ptg.. kerja2 pembaik pulih elektrik akan dilaksanakan" 

lar... xde letrik la plak.. sume da wat muka tension.

so esok nya aku ngan anne wat keputusan nak kuar tgk movie... so kami plan la nak g jusco tebrau. sampai je kat sana..mmg ramai sgt orang. tak tau la kenapa. agak pelik jugaklah.biasanya x la ramai orang sangat.  Tapi x la kisah pon orang ramai ke x janji plan tgk movie still kami teruskan. so kami wat keputusan untuk tgk movie abduction.



firstly sebab nak tengok cerita ni, ialah kerana heronya..hahah hero movie ni Tailor Lautner. suka sangat2 masa dalam movie twilight. 

Abduction mengisahkan Nathan lakonan Tailor Lautner yang secara tidak sengaja mengetahui beliau adalah anak angkat kepada pasangan Kevin dan isterinya Mara. Rahsia tersebut terbongkar apabila beliau terjumpa d satu laman web berkaitan kes kehilangan kanak-kanak di US semasa beliau membuat tugasan dengan rakan kolejnya. Nathan terjumpa gambarnya sendiri ketika dia masih kanak-kanak.
Keluarga angkatnya yang sanggup berkorban nyawa demi keselamatannya menimbulkan tanda tanya kepadanya. Bapa kandungnya iaitu Martin terpaksa menyerahkan Nathan di bawah jagaan Kevin dan Mara selepas ibunya dibunuh.
Jalan cerita yang amat menarik dan bergerak lancar serta misteri yang mendebarkan membuat perasaan  ingin tahu kesudahan cerita ini. 

so, bagi pendapat cerita ni memang best. wajib tengok..hehe. bukan sebab heronya sahaja malahan jalan cerita yang jugak menarik.....


* pe lagi korang g la tgk..hahah. =D

Wednesday, September 21, 2011

life yang berterabur..

selamat pagi....



pagi yang indah, sambil makan lak sekeping biskut, duk tepi tingkap tgk orang pegi kelas..hehe mentang2 la aku free ari nie. kehidupan yang nampaknye indah tetapi banyak menimbulkan kegusaran di dalam hai aku ini. semakin berumurnya seseorang semakin matang.. betul ke?
aku rasa walaupun aku ni berusia berbanding dengan kawan2 aku yang lain tetapi kadang kala aku berfikiran tidak matang. mungkin kah disebabkan ini aku perlu berfikiran lebih matang agar setiap kali perbincangan di dalam kelas aku boleh mengeluarkan pendapat yang lebih bernas. melihat setiap kali perbincangan di dalam kelas aku x mampu mengeluarkan idea yang baik dan kurang diterima olah orang lain.
aku rasa aku perlu lebih banyak membaca berkaitan dengan course aku.mungkin disebabkan aku kurang berminat dengannya menyebabkan aku kadang kala berfikir secara sambil lewa. nak patah balik da jauh da nie., sekurang2nya aku akan cuba pupuk minat yang mendalam lagi.. hopefully aku akan lebih matang untuk meneruskan kehidupan sebagai seorang mahasiswa.
yang paling penting aku perlu lebih berkeyakinan tinggi untuk bercakap di hadapan dengan tidak bergantung kepada teks. aku perlu berusaha lebih lagi. ini disebabkan aku x nak dipandang rendah oleh mereka lagi. aku juga boleh untuk menjadi setanding dan sehebat mereka semua.
serius, aku da mula down. tapi aku hara aku akan lebih kuat semangat untuk menempuh pelbagai cabaran lagi nanti. aku harap aku x terus tengelam, dan kembali menyinar dan cuba bersaing dengan mereka semua.

chayok2 Salina!!!!!  =D

Monday, January 17, 2011

sekarang saya faham..

pang!!! adess 
sekarang nie asyik mengantuk jek. 

awal2 semester da start bahagikan group dan dapat asignment. sem ni memang terbaik la. kebanyakan subjek kena research journal. da tertukar2 journal da. sampai x tau beza journal antara subjek.semuanya nampak sama n  lebih kurang jek. tp nak wat cam ne kan. x wat kang, alamatnya xde la carry mark. nak tumpu final je..harapanlah :)

tapi yang paling aku suka, bila kena wat video. sebabnya, x payah nak baca journal. yang paling penting dapat jadi pelakon. jadi extra pun xpe. janji dapat gak masuk lam video tu. yela muka aku kenalah ada gak, walaupon bukanla pelakon utama. hehe.. poyo je kan..macam la nak berlakon betul2. 



sebenarnya, untuk subjek training design, kena wat satu video ape2 topik yang telah disenaraikan. so group aku pilih untuk wat writing resume. ermm da dua kali meeting, so story board n skrip da pon siap. cerita ringkas jek. cerita nie kitorang reka bersama2. so ringkasan serba sedikit cerita ni ialah tentang seorang graduan yang x pandai membuat resume dan nak mintak kerja. so disebabkan masalah tersebut, dia tidak dapat kerja. so cam tue la. x ley la cerita sampai abeskan. video nie pendek jek hanya untuk durasi 10 minit sahaja.

first time aku wat video nie. harap2 ok la. sekurang2nya ilmu multimedia kat mmc lu still berguna.. 


p/s: thanx sape2 yg sudi datang blog nie, sori myb ade yg terlepas pandang utk follow or untuk melawat. ade masa gooseberry dtg ler... :)