Wednesday, March 31, 2010

Ohh!! my chair

salam 1 Malaysia..
bayangkan la kalau ada kerusi macam nie..terpk byk kali gak la nak duduk..
so pilihla mana yang berkenan, nanti ley lepak sama2, minum2 ke ..heheh





















best x kerusi2 idaman nie..haha
maaf byk2 sebab x dpt nak mengulas panjang. gooseberries still x sihat lagi =)

p/s: terima kasih en google sebab memberikan sumber2 ini yep. =)

Tuesday, March 30, 2010

cantek tak handbag saya??

hello!!

beberapa hari lepas aku da bawak korang tgk2 kasut.. so tq sebab sudi tgk yer.
memang ramai sgt duk bertandang tgk kasut.
kali ni nak bwk korang tgk handbag lak..
tp bkn beg aku pon just nak berkongsi pelbagai jenis beg.
if korang berkenan, jln malu2 amek jek..
=)



pastikan ikatan kasut tu kemas yep :)



sambil dating kat taman, ley la tolong2 pakcik tukang kebun siram2 pokok.



hati2, kang kena cakar lak!



x yah risau kalo tali beg kukuh atau x, pegang tgn jek.


kompem nie paling selamat..hehe



bagus neh! 2 in 1





yang nie pon byk kegunaan selain handbag biasa..



hah! yang nie x yah susah2 nak pegang or kepit2.




geli orhh..haha


nie pon..hee



yang nie paling safe utk kes ragut.. jgn tercabut tali tue sudah..haha =D


okla harap terhibur =) .

p/s: nak beli handbag pon kena la pastikan ianya selesa dibawa, tahan lama, mengikut kesesuaian majlis,belila beg mengikut kemampuan.Belilah beg yang cantik dan tahan lama dan yang paling penting ianya selamat dibawa ke mana sahaja.





Monday, March 29, 2010

pada hari itu...

hye semua.. da lama aku x update pape entry pon. aku x la busy pon. bkn xde idea gak. tp aku balik kampung hari rabu lepas n then ari sabtu aku kena selsema lak. so mmg rasa nak berehat jek. ari nie pon aku x baik gak lagi. tp aku still g keje. len la aku x leh nak berjalan langsung..hee

aku sebenarnya nak berkongsi cerita sedikit. siapa penah baca my entry
semalam yang membosankan
mesti nak tahu why aku still kena g hospital kan..kan!
kalo x nak taw pon xpe..uhuks..

seingat aku la, aku kena penyakit nie bln 3 kot..hee tp yg pasti tahun 2008.
aku start kena secara tiba2 taw. mula2 tue aku tiba2 pandangan aku macam kabur2.
maksudnya, bila kita pandang sesuatu tue, mcm ada benda putih yang halang penglihatan aku sebelah kiri.
huhu, mula2 aku ingat sbb baru bangun tido kot..tp bila masuk hari kedua pon still macam tu gak.. nak g klaz blaja pon mmg x selesa langsung. pening yang teramat la sgt.
kat white board tuh mmg la x nmpak langsung. so aku pon g la HKL ditemani waniey. lama la gak menunggu. last2 dpt jupe doktor, doktor tue just tgk2 camtu jek. disebabkan mata aku merah2 dia sahkan aku kena sakit mata. so aku "percaya" la kan. esoknya still mcm tue gak. g pon if kena sakit mata, mestila mata akan berair n tahi mata akan penuh kat mata aku nie bila bangun tdo..kan!
masalahnya sekarang nie, xde pon gejala2 tue semua. n then aku balik ampang.

keesokkan harinya, aku ditemani angah n abg ipar g la klinik. n doktor tue ckp, anak mata macam de problem..adess aku da gelabah nie.

pastu gak la, ktorang terus g HUKM, cek aku nye mata.huh, mmg lama la duk kat sana. dari g cek darah sampailah g Xray. n then patah balik kat doktor td n siap ada doktor pakar plak..dalam bilik tuh.
so akhirnya aku taw gak sebab apa.. so selepas beberapa jam, mata aku sebenarnya terkena jangkitan parasit daripada kucing ataupon boleh gak dikatakan sebagai
Toxoplasmosis. memang tahap yang agak berbahaya jgkla. sebab parasit tue da makan sedikit demi sedikit. ptg tue gak aku masuk wad. huu

selama 4 hari gak la aku dalam wad, wad surgeri lak tuh!. aku kena makan banyak sangat ubat. itu baru ubat makan da berjenis2 n bercolor2. ubat titis dalam mata pon banyak gak. adess. nak baik punya pasal terpaksa la weii..

so setiap pagi aku kena baca nombor nie..

lebih kurang la macam nie..tp aku nye nombor.hee

kalau korang nak taw, masa pas kena jangkitan tue mata sebelah kiri aku x nampak langsung benda2 tue semua..huhu hari2 aku ase seram jek. macam ne la nak idup guna sebelah mata jek.

akhirnya, selepas 4 ari, aku dibenarkan keluar wad. tetapi tiap2 minggu lak kena g cek. ada la gak 2 n 3 minggu. setiap kali g tue. mmg wajib bawak balik ubat. tp pas pada tue, x silap sebulan pastue, doktor da mula kurangkan ubat ckit demi ckit. g jupe doktor pon da 6 bln sekali. baru aku perasan mata aku da bley nmpak. kabus2 putih tue da ilang. doktor kata, penglihatan aku x sama mcm dulu lagi. perasit pon da xde n then just tinggal parut kat dlm mata aku nie. alhamdulillah, aku da boleh tgk macam dulu, walaupon mata sebelah kiri aku nie x leh nampak jelas macam dulu lagi.

so sampai la sekarang, aku still kena g cek. pas nie bln 7 lak..

pas peristiwa tue, aku fobia jap ngan kucing, lama2 da ok da..hee =)

  • jaga mata anda dengan sebaiknya.
  • if nak memelihara kucing, pastikan dijaga dengan baik dan sempurna dari segi tempat tinggal, makanan dan juga tempat pembuangan najis.
  • pastikan selepas bermain dengan kucing anda perlulah membasuh tangan dengan bersih
ok la itu saja wat masa nie.. =)










Tuesday, March 23, 2010

beranikah anda??

hye..

zaman sekarang ini, pelbagai jenis kasut ada
macam2 design ada.
yang murah n mahal semua ada..
rasa nak beli je semua2 tue..kan kan..hehe
cuma ada duit or tak jek..

so bila da terlebih banyak duit.. byk la benda x berfaedah yang dibeli.
n then sape2 yang terlebih banyak duit, aku suggest beli r kasut2 nie.. tgk bran ke x.. hee
selamat mencuba!!!





yang nie kompem x haus tapak kasut. kuat n tahan lama.

massage kaki tradisional..


sape la mendera spider tuh!! ish ish



senang nak sangkut kat mana2 nie..


boleh ke tahan nie..


nampak da hot da..tp cacat la plak..hee


boleh digunakan untuk keselamatan..tajam orhh duri2 tuh!


jimat tol kasut nie..


cam ne nak jalan nie :)

ehh ehh.. cam ne la nak jalan..



memang jimat space..


nie kasut bergaya mewah. mana2 barang kemas x pakai leh r sangkut2 kat mana2 bahagian..

geli ar.. nak pakai


memang kukuh sgt untuk tampung berat anda.. hee

wah corak pusing2


hati2 yer..



terbelit2 kang..



halus... jek


yang nie paling best, kompem time ujan anda leh berbangga. kasut x basah beb!!
kasut sekolah xde ker..??



papehal pun belilah kasut mengikut kemampuan
dan
pastikan beli kasut mengikut kelesaan kaki anda.. =)