Monday, March 1, 2010

bile tgk Niyang Rapik..

semalam ahad, ari ini isnin, esok selasa lak. adess bila la hari jumaat pulak ekk hee
begitula kehidupan aku yg asyik kira hari nak cuti jek..
tp bila cuti lama2 sgt kang boring lak. terpk bile la nak start keje..huhu
biasa la manusia xpenah puas dgn apa yg dimilikinya..





bukti pembelian..ahakz



semalam akhirnya dapat la jgk aku menonton Filem Niyang Rapik. tengok cte tue kul 3.15 ptg kat galaxie ampang ( xtwu ejaan btol ke x). aku g ngan kakak aku (angah) n abg ipar aku. secara keseluruhan cte tue mmg best coz cerita tue penuh dgn misteri yg last2 baru la terungkai. kiranya aku bg 10/10 la. hee =)

seram ke? pada aku xla seram mana, byk terkejut gak la. cuma mula-mula cerita bukan terkejut dlm cter tu , tp terkejut bile tyme orang menjerit.. nak tau knape? sbb aku x nmpak antu pon. agaknye khusyuk sgt tgk zed zaidi time tu la.. macam mna aku ley xnmpak. upenye angah aku pon sama jek.. hee

pelakon2 Niyang Rapik nie pon besh, lagi2 Shaheizy sam mmg best dgn watak zizan tue. mmg bising gler duk membebel2 tapi penakut.. sbb dye jadi kelakar lak cter nie.

aku mmg minat tgk cte seram. walaupon aku nie penakut gak tp aku suka, x twu la nape..
sbb aku rasa kalu tgk wayang better tgk cter seram, cte2 fantasy, cte aksi kan. sbb lebih puas tgk kat screen besar dgn layan sound effect lagi. huu mmg best. rasa real je.

setelah aku meneliti selama aku tengok cerita seram nie, cter seram or cerita hantu mmg banyak xlogik kan..ye la ada pulak orang berani buka pintu malam2 bila terdengar suara perempuan menangis, or baby menangis. dah tue berani betul berjalan malam2 kat kawasan hutan.

so cerita niyang rapik ni mengisahkan 5 orang pelajar lelaki yang pergi buat research kat kampung Niyang Rapik iaitu kawasan yg jauh gler dari bandar. so yg logik nya xde perempuan pon yg sertai diorang tue. kan logik tue coz jarang ada perempuan yang ikot kan. lagi2 yg best nye xde la kedengaran perempuan menjerit ketakutan di dalam cerita niyang rapik nie melainkan suara jeritan penonton. sbb kalau cite antu jek, mesti letak perempuan untuk menjerit. dah bosan gler kalau asyik mcm tue je kan.

so nie just pendapat aku jek..kan =)

sape2 yg x tengok lagi Niyang Rapik pegi la tgk,
sape2 yg da tengok leh la komen2 n then
sape2 yg x nak tengok pon leh gak komen..haha =)

x kisah la pape pon janji u all sudi jua membaca entry aku hari ini..

13 comments:

nursarah said...

macam ada hati nak tengok...errkk

isha said...

nak tgk jugak
tp tak de mase lg

saya_arief said...

seram...dalam tb3 pon da takot..yg nih xtaw la..haha.

gooseberries said...

nursarah: tgk2 best sgt

isha: nnti de masa g r tgk nnti bgtau yr opinion lak.

saya_arief: hee seram la gak, tp x seram mcm jgn pandang belakang

tq for yr comment =)

chugie said...

dah tengok NR ni ye?? alamak.. mmg plan nk g tgok gak ni.. mesti tengok ni!

gooseberries said...

chugie: haha =D jom2 cepat2 tgk

Johari sulaiman said...

cntik blog..

gooseberries said...

johari : thanx :)

JMR said...

uwak..blum tgk lg nih..nk kn tgk nih..

tp xnak tgk zed zaidi..hahha

enyheartsdiamond said...

masa 1st day relese..nk tgok..tp SOLD OUT..hampa :(

yah said...

x ajak pn aku huh

gooseberries said...

jmr: hahah tgk cpt2. tyme zed zaidi awk cari2 antu tuh.sbb sya x sempat tgk.hikhik

anyheart: hee xpe2 jgn kecewa yer.. nex2 week leh la tgk da :)

yah: duk tanjung malim je da la..hikhik dtg kolumpo cpt!! =)

Ain Butterscoth said...

hohohohohoh