Thursday, March 18, 2010

semalam yang membosankan..




hye all..

semalam hari rabu 17hb mac 2010..bermakna aku ada appointment kat HUKM.. waa sadess tol la.
hari semalam aku g HUKM ngan abg ipar aku. biasanya kakak aku teman. tp atas sebab2 len x dapat la meneman aku nie.
aku mmg malas gler bab2 g appointment nie. nak taw kenapa??
hurmm siapa yang x pemah pegi hospital. disini ade la beberapa faktor yang aku senaraikan kenapa aku malas g hospital.

faktor yg 1: Ramai Orang

sebab: mestila hospital ramai orang kan. hari rabu lak memang dikhaskan untuk orang yang ada appointment jek. so nak x nak terpaksala bersama2 orang yang sama tarikh appointment ngan aku nie. tp semalam mmg ramai orhh!! kalo satu bilik doktor ngan aku jek mesti xramai. nie ade byk gler bilik doktor. terpaksa menerima je r.x nak ramai g private r!! hee

faktor yg ke 2: memastikan mendapat nombor terawal

sebab: setiap kali datang ke hospital, sampai2 dalam kul 8 lebih jek trus aku masukan buku appointment dalam box. hopefully dapat la no awal ckit.hheheh.biasanya mesti aku dapat dalam 20 lebih n paling truk pon 30 lebih la.tp semalam aku sampai kul 9. huhu gara2 terlewat itula menyebabkan... " Cik Salina Sa'aid!!!" hah nama aku. "bayar Rm5 rgt yer" kata cik kaunter itu. tgk2 number 5055. hah!! 55!. kul bape la aku dapat balik nanti. tp xpela kan..uhuk. upenye ada lagi yang lamabt dari aku. uncle tue dapat no 68. ntah kul bpe la dia balik nanti tp dia senyum jek. masa giliran aku sampai dia lak paling gembira. sabau la ye uncle kena menunggu lama lagi. =)



faktor yang ke 3: menunggu dalam tempoh yang lama

sebab: yang nie mana2 orang pon memang ler x ley sabar kan. ramai orang n dengan nombor giliran aku yang memang jauh ketinggalan. ades sabau je r kan.



gambar hiasan( menunggu dgn penuh kesabaran)

faktor yg ke 4: orang suka menunggu depan kaunter.

sebab: kaunter kan tempat pertanyaan n tempat letak buku appointment dalam box untuk mendapatkan nombor giliran. tp bila pagi2 nie, semua nak duk berkumpul kat ctue. susah betol bila ada orang nak masukkan buku diorang lak. nak kata budak2 sume da tua2 da aku tgk.. ish ish.. da tu berdiri la kat ctuh menunggu nama diorang kena panggil. kalau ye pon if takot x dgr nama dipanggil jgn r halang orang n duk betul2 depan kaunter. g pon cik2 kaunter tu panggil byk kali n guna microphone. don't worry la uncle.. aunty..hehe

ermm setakat nie tue je r faktor yang aku nmpak. if de g nnti aku cter len lak..

semalam memang bosan sgt2. sebab memang tunggu lama gler. bayangkan aku sampai kul 9, kul 3.30 baru r lepas balik umah. biasanya kul 1 or 2 da leh balik dah.
naseb bek la doktor rawat aku sekejap jek.

................................

walaupon kebosanan melanda, tp macam2 orang yang aku jumpa. macam perangai yang ada. masa tue kul 1 petang. ada r uncle nie marah2 n terpekik2 kt dalam hospital tempat aku duk menunggu nie. dgr r dia marah xpuas hati kat doktor n nurse. gaji je mahal tp lambat wat keje. macam2 la uncle nie kecoh2. pastue adalah sorang makcik nie tanya no giliran dia. dia pon ckp r kuat2 no 5039. aku tgk r kat board nombor2 tuh.. ceh! no 5038. hek eleh dia nie.gelabah gler 1 lagi jek sabau je la. nak je aku ckp leh x kita tukar no suka sama suka.. hahah =D

ada g 15 orang before aku. hehe. ngah syok2 aku nak memejam mata nie, ada la satu parent n sorang anak. diowang nie duduk dekat gak r ngan aku. so terdengar2 lah makcik td borak2 ngan diowng. anak diowang tue asik nangis jek. upenyer dak tue baru pas operate. ada satu ketumbuhan dekat tengkuk. pas operate dak tue x nampak n x leh bercakap. aduh! kesian orhh aku tgk. tp semalam tue boleh la dgr dye bercakap ckit2 ngan ayah dia. x sampai ati aku nak tgk. aku blah duk tempat len.

ok r da panjang da nie. sambung nex tyme yer..
to be continue....

p/s: nanti aku tulis entry kenapa aku kena selalu g ke hospital lak. chow lu r.








2 comments:

JMR said...

haah..nape slalu gi spital ek

gooseberries said...

JMR:tggu nex entry yep =)