Thursday, April 29, 2010

kembali ke pangkuan rapid kl...

salam n hai bloggers..

tepat kul 2.45 ptg, aku kat opis cam biasa tp da xde kerja nak wat. pas layan fb, aku duk la menaip kat blog aku nie. walaupon xde cerita best, aku tetap la nak menyumbangkan entry ari ini..

asal ek nak cerita pasal rapid kl lak nie!!!.



sebabnya sejak tambang bas naik n bas rapid kl da xde sistem tiket pergi balik, aku memang x naik. sebab utama nya pasal tambang lah. aku just nak pegi ampang point pon 1.90. da la kalau bg rm2, jgn harap dpt pulang baki seposen. " eleh seposen pon nk berkira!!". bukan berkira pe pon, cuba korang pk. kalau seposen tue korang kumpul da boleh naik bas berkali2 lagi....huhu. bas metro pon rm1.50 jek. papehal dpt gak baki..hehe. so aku nie yang x berapa ber duit ni terpaksa la berjimat cermat untuk masa depan. tp just untuk pergi je la. bila time nak balik kdg2 je aku dpt naik bas rapid. sebabnya, selalu gak aku tunggu x penah nyer ada.

so ari isnin lepas masa nak balik keje, ntah kenapa aku teringin nak naik bas rapid, so dengan rasa bangga aku pon naik n bg pakcik bas tue Rm2. Pakcik bas tue terus la berterus terang ngan aku, skang singgit je dari sini. kalau klcc RM2... kotaraya rm2.50. aku pon just jawab "orhhh...".

hah! dengan rasa happy, starting ari selasa aku g keja naik rapid kl. klo time balik ikot nasib je la, klo ada muncul depan mata aku nie, aku naik ler, klau x, naik je la mana2.. hehe

nak kata aku dapat jimat sangat tue xde la, tp kdg2 dpt la gak jimat RM1 or 50 sen. salah satu sbb g kenapa aku naik bas rapid time g keje.. sebabnya ofcoz la dpt tempat duduk klo g awal ckit.. hheeh.

papehal pon buatla pilihan yang bijak, x kisah la korang naik apa pon janji selamat. =))

17 comments:

Syasya Imani said...

sya suka balik naik bas..
sbb boleh tido...haha
slalu dr ostel naik bas ekspress je ke rumah..hahaha..senang..

aku shahim said...

naseb bek sya nek motor..hehe3..
xpenah nek bas rapidkl sbb duk alor setar..huhu3 :)

sasha* said...

i tak dpt bygkan i keje kt kl.sesak!

wahidakhairy said...

50 sen tu kalu hari2 simpan, dah byk tu...:)

gooseberries said...

syasya imani:
haha nak bas express mmg best tdo..

aku shahim:
best r naik motor.. x yah susah berebut nek bas.. :)

sasha:
yep.. sesak sgt..adess huhu

gooseberries said...

wahida:
tue la pasal.. klo bertaun2 da bley beli keta..hehe

Hana Picca said...

wah, bgus dpt save sket.. selamat kembali setia dgn rapid kl..

ParkAir said...

beli la moto baru best merempit..

Rainbow said...

ape yang penting kejeseme hee~
janji selamat sudaa cik berri..

broommmm.. jgn rempit mcm cik pelang taw. kat kg je buleh hee

AnionPadColum said...

slm hye salina.. i dok kl lame. tp jarang nek rapid sensOrang. takOtt..huhu

gooseberries said...

hana:
yup.. tp x la nak setia sgt.. hehe

ParkAir:
btw nk bgtau,x pandai bwk moto..haha

Rainbow:
btol2 jnji selamat.nk merempit kat kg kena gk ati2, kang langgar binatang2. sian kat diorang tue..hehe

Anion:
klo sorang2 mmg takut. tp sebab terpaksa. beranikan diri la gak. tp skng da de kwn duk cnie.. sng ckit.. ber2 lebey baik..

Rashid said...

salam

adoii rasa dah bertahun tak naik rapid kl tu. Bila le agaknya nak naik lagi..

gooseberries said...

rashid:
wsalam, hee.. ada masa xyah nek keta. jln2 naik bas rapid jek..=))

Fyzal said...

nek beskal paling jimat sekali :) hehehe

gooseberries said...

fyzal:
hahah.. btol2. =) tp takot la plak nk bwk jalan2 kl nie..hehe

rossoneri said...

tu lah rapid sistem tambah dah lain, ada bas kat rumah nih,laluan pun lain..pastu yang kelakarnya tadi naik rapid stelah sekian lama xnaik. pastu pakcik tu 'kenapa naik ikut sini,patutnya naik kat seberang jln tu'.slama ni naik xpenah la pulak dikomplain.'eh,knp pakcik.laluan lain ke.xpe kira je'.pastu pakcik tu dah pening.hahah 'xpe kamu duduk dulu dpn ni,t kamu byr'.xtaulah sistem apa dorang pakai..pening2

gooseberries said...

haha.. myb sbb dulu 2 hala n da tetap kemana2 sahaja rm2 or rm1. skang dah sehala. tp dia tetap gak pusing tempat yg sama kan/ cuma dia x kira tambang macam dulu lagi. so kiranya klo nak ke arah berlainan terpaksa la dia kira jarak jauh perjalanan tue. haha.. pening2 pakcik tue nk kira..hee :D