Tuesday, April 20, 2010

main masak-masak

hye, i'm try to put my self in other side. why! why! argghhhh!!
tensen la wei, duk opis sorang2 nie. ye la nk wat cam ne. aku just staff biasa aje. terpaksala duk menjaga my lovely opis nie..hehe

when duk sorang2 nie still teringat kawan2 kat raub, Kptm KL n then MMC. tp yg kat mmc memang paling lama larh. selama 2 taun setengah study, mkn, lepak semua sama2. from hostel to umah sewa (usd nama glamour2..hee)

n then bila da kenal lama, baru la tahu perangai masing2. tp yg aku ingat just time happy2 je r. bcoz itulah memory yg paling best dlm hidup aku. tp just aku nak kongsi kat cnie yelah pengalaman memasak bermacam2 resepi. ceh!! macam banyak jer..hee

selain kuih buah melaka yg tersalah resipi, klik sini, banyak lagi la yg kitorang wat. first sekali yg kitorang masak, nasi lemak. my roomate aini masak nasi n aku masak sambal. kitorang siap tanya resepi kat umah masing2 lagi. campuran parit buntaq n kuala lipis..hehe. n then ofcoz la berjaya dgn jayanya.. mmg best, nasi pon cedap lagi2 sambal yg enak. haha pujian untuk diri sendiri lagi.. walaupon sambal tue pedas tp housemate semua mkn dengan khusyuk la.. sedaplah tue..hehe



berhari-hari + berminggu2 selepas itu, kali ini chef lain plak, import from kelantan. Ieka, yg skang nie study nurse..huhu cedey2 sewaktu berpisah dulu.. oklah lupakan soal itu, ieka de masak nasi ayam, soto, bergedil huhu memang best r ieka nie. coz dia mmg pandai masak. aku kiranya assistance chef je r. kiranya aku nie bab2 bersihkan ayam, potong memotong nie boleh la..hee.

so memang sayu je when imbau balik. heh papehal pon. when dah duk sama2 nie barulah tau bakat masing2 yg terpendam. hehe

so stop dulu smpai cnie tata =)

11 comments:

afzainizam said...

Salam ziarah salam muhibbah dari
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

uhhhh boleh jadi chef selebrity.... jadi cam chef wan sambil cakap dah siap dah resepi.... hebatkan...

gooseberries said...

afzainizam: haha mna ley lawan chef wan..heehee

chugie said...

betul tu sall, bila imbau balik kenangan dulu, sure akan rs manis je kan??

rizal jabai said...

huu...terigt masak nasi goreng gune rice cooker kt hostel tyme blaja dlu...heee

mengkagumkan..hehe

gooseberries said...

chugie: yup2,time2 cm nie leh imbas2 masa muda2 lu..haha

rizal: wah terer r, ley ajar r nnti..hehe. bila da lapo ley jd kreatif kan!! =)

jane said...

aku lemah betul bab2 potong ayam ni

potong daging ok lagi tp ayam aku takut

nape ntah...so, aku slalu prefer bli ayam yg dah potong
senang ..hahahhaha

p/s ; slm knal sally
ngahahhahaha

norfaridahanum said...

x knal maka x cinta r kan?
nway,slmt berkenalan =)))

gooseberries said...

jane:

yup2 mula2 lu takut gak nak potong2 ayam nie, da lama2 kena paksa menjadi gak..hee
btw salam perkenalan wat kamu juga. =)

gooseberries said...

norfaridah: btol2 hee salam perkenalan juga :)

Mario said...

zaman belajar mmg plg hapenning...

just cadangan... buat popup komen dan disablekan word very...

gooseberries said...

mario: yup2 zaman yg paling best

n then, thank for yr suggestion. mmg nk wat poup komen tp xde masa g nak wat otw..hee