Wednesday, April 21, 2010

salah cakap..

gud mornink...

Hari ini dtg opis pg2, bukak komputer, tggu loading n then trus klik mozilla. masuk fb n sambil bukak email. pastu cek2 fb, tgk2 ada la plak cik waniey nie invite aku persatuan salah cakap..haha.
so mula2 aku ingat dia yg wat fan nie, bcoz tyme study lu selalu gak main kutuk2 org yang tersalah ckp.. n then bukak2, upenye org lain yg create n ramai bebenornyer la join n ramai gak la tersalah cakap.hehe



Aku still ingat lagi perkataan2 yg aku n kwn2 kat usd lu salah cakap..hee
antaranya ialah:

  • ujan pekat (ujan lebat)
  • abg beradik ( adik beradik) shak adakah kamu ingat..heeh
  • blaju ( baju) kena kutuk abes tyme aku kena nie..
  • ma id ( maid) mmg kelakar tyme nie
  • CPU ( CPR)
so nie je la yg antara yg aku ingat bcoz da lama berpisah ngan diorang n x main bnda2 cm nie lagi. kiranya yg ingat nie mmg selalu diulang2. sbb tu mmg melekat ckit r dlm kepala aku.

tp time tu, mmg sentiasa kena berhati2 r. bcoz bila salah ckp n tersasul ckit jek kompem kena gler2 r, kiranya minggu tue asik ulang2 benda2 yg sama je r. hehe. so bila dah kutuk2 org lain salah ckp automatik sendiri pon akan tersasul gak. so sama2 la terkena. tu la akibatnya asik nak kenakan org lain jek..hehe

so jangan selalu mengenakan orang lain, sentiasa berbuat baik mesti orang akan suka!! =))

p/s: bila jupe kwn2 lama mmg selalu sebut balik perkataan yg tersasul tue..hee. bkn apa just for fun..happy2 selalu. =))

klo de yg sanggup berkongsi ayat atau perkataan yg tersasul n salah ckp silalah konsi dcini.. ley la kita gelak sama2..hee


8 comments:

blueCITY® said...

salam,

hehheheh...

saya seorang yg pelat masa kecik
buku = butu
makan = matan
dll...
saya juga selalu salah beza antara live dgn life, hahahah...

gooseberries said...

blue:

hehe, sya pon pelat gak masa kecik. tp da ingat da r. my mom yg biasa told me...hehe

chugie said...

anak buah sy pun ade yg pelat.. kadang tu x paham ape die ckp.

sasha* said...

haha tunang sy pn dpt invitation benda ni kt fb.geng2 dorg skrg duk pakat gelakkan sape yg salah ckp.i pn kene gak haha tp lawakla :P

gooseberries said...

chugie:tau xpe, anak buah sya pon cmtu gak..

sasha:haha..klo time kena mmg sakit hati. tp mmg klakar la klo men bnda nie..hee =)

nas aliff said...

mse kecik2 dulu aku pon pelat..
nk cakap berak pon payah..
nk e ak.. e akk..
haih..
letihhh!

jan said...

pakwe sy ;

zaman = jaman
eskeletor = ekselereter
reunion = reuninion
kenderaan = kerandaan


hahahahahaahahaha

gooseberries said...

nas aliff:

hahah..sbb tue dak2 skang nie sebut ujung2 jek..hee


jan: hhahahah.. klakar r pakwe awk. nie mmg kena kutuk abes nie =D