Monday, April 19, 2010

When in rome..so funny!!


salam n hai semua..

seperti biasa pagi2 isnin duk opis. dengan xde keje yang bertimbun2. hee duk goyang kaki layan fb n then sempat g nak menambah2 entry kat blog aku nie..hehe

hari sabtu lepas bersamaan 17 April, sempat la gak hangout bersama kwn2 yg mmg best. hee walaupon x semua yg ada. tp xpe la. lain kali leh jumpa lagi. bcoz semua pic xde g kat my hand so semua2 nie akan di publishkan di entry akan dtg.

ok, malam tue gak, pas aku balik umah. Aku, angah n her husband sempat gak la kuar g tgk movie when in rome kat Galaxie ampang. memang best sgt. kelakar dari mula sampai abis. so sape2 la yg nak release tension, aku suggest la cite nie.



When in rome nie mengisahkan Beth (Kristen Bell) adalah seorang wanita yang berkarier. dia selalu menghabiskan masa dengan kerjayanya sahaja. sehinggalah dia menghadiri majlis perkahwinan adiknya dan bertemu Nick (Josh Duhamel).Cerita ini semakin menarik bila Beth salah sangka Nick mempunyai hubungan dengan orang lain. dan disebabkan itu, Beth mabuk dan pergi ke Fountain of Love dan Beth telah mengambil coin yg dibaling oleh orang lain di dlm kolam tersebut.
macam2 perkara yg berlaku selepas peristiwa tersebut, di mana 4 orang lelaki yg tidak dikenalinya dan Nick telah jatuh cinta dgnnya. So lastly mestila dia akan pilih Nick kan. tp pelbagai caralah Beth nak larikan diri from 4 org nie, n dia nak hapuskan sumpahan syiling yg dia amik nie. tp yg menjadikan cerita nie bertambah best, when Beth terfikir bila dia pulangkan syiling kat Nick semula, Nick still akan falling in love dgn dia or tak..

so movie nie mmg best, kelakar sgt. so ini pendapat saya.. pendapat kamu semua cm ne??? =)



7 comments:

aenareal said...

tgk the making of mmg nampak menarik..msti best citer nie kan..

deqyalalink said...

haritu mcm nak tengok cite ni tapi terlepas tgok cite datenight..huhu...datenight lg best kot ! :P

gooseberries said...

aenareal:

yup2 mmg best..hee

deqyalalink:

tue r mmg nk try tgk gak date night..nk g tgk r nnti..hee =)

Azizul Luqman said...

takda masa nak g cinema...
hahaha...
cbe try lah nanti... :P

gooseberries said...

Azizul: mesti try okey..hee =)

rossoneri said...

wah,nanti nak tengoklah, sbb ada mamat hensem hehehe

gooseberries said...

rossoneri: hahah tau xpe =)