Thursday, May 6, 2010

Akhirnya kau terbang gak...

salam & hye all..

semalam aku agak terkejut gak la..tetibe kwn aku nie tulis status kat fb cam nie...........

"assalammualaikum,kpd keluarga yg tersayang,saudara mara yg drindui,shbt handai,rakan taulan,teman seperjuangan dan yg mengenali diriku...ku pohon doa dan kemaafan dari kalian semua.ku pohon doa tulus dri kalian mengiringi perjalanan dan perjuangan ku dan rakan2 di bumi anbiya'.... "


ish asal la minah nie tulis cam nie
dia da de kat Mesir ke??
dia nak g mana??
or dia nak g Mesir??

macam pelik la pulak.. sebab dia x bgtau aku pon. bcoz aku pelik dia baru je abes exam.. so mmg cepat la dia g Mesir. beshnyerr.. walaupon ko g x lama mana. kejap pon ko lepas gak g Mesir..hee.tp agak sedih sbb x sempat nak jupe b4 nie. masing2 da duk jauh..balik kuala lipis pon mmg susah gak nak jumpe.

 ( pic kat fb..sori syidah aku amik tnpa kebenaran..hhehe)

kawan yang aku maksudkan nie nama dia rasyidah. hurmm kenal masa form 2 lagi. aku pon x berapa ingat cm ne aku ley terkawan ngan dia nie.hehe. 

tp aku still proud la ngan dia nie. ye la..dulu kitorang nie sekolah agama. subjek agama ofcoz la kena banyak menghafal macam hadis, tafsir, feqah.. semuanya dalam bahasa arab. tp aku ngan dia nie x berapa la sgt suka menghafal nie.tp dah lama2 sampai la form 4, kitaorang kena amik satu exam. exam sijil menengah agama (SMA). exam nie mmg agak mencabar gak la daya penghafalan kami. aku kira agak ok la dalam menghafal nie. tp syidah biasanya mmg susah ckit. tp time tu dia duk hostel, so sejak tue dia da mmg lebih terer r dari aku. aku lak tyme tue mmg de problem bab2 menghafal nie.(myb de wat salah ngan ustazah kot.. hehe.sya mintak maaf).Alhamdulillah pastu kitorang lulus agak baik juga. walaupon pangkat 2.

n then b4 this mmg kitorang ber2 termasukla kwn aku sorang g fatiha nie x nak la smbung aliran agama pas spm. macam2 alasan yg kitorang cakap. aliran agama just jd ustaz or ustazah. camtu la cetek nya pemikiran aku n kwn2 aku time tue.

pas spm, aku mmg blah dah awal2. x mo sambung aliran agama. tp seriously upenya pas spm dia nak sambung form 6 amik STAM ( sijil tinggi Agama malaysia) uishh mmg aku x sangka. sbb kat ctu lagi susah drpd SMA. tp xpe la mmg aku caya dia ley wat. tp alhamdulilah pastu dia terus sambung degree kat insaniah kedah. n then aku agak bangga dia sambung lak Mesir. 

jauh ko g syidah. tp aku mmg bangga gak la kat ko. susah2 kita menghafal dulu semuanya ada kebaikan untuk kita dalam dunia sekarang nie. walaupon aku x la jadi alim sgt. tp ilmu yg kita dapat dulu still membantu untuk sentiasa dekat dgn Nya. =)

last msg kat fb..

"sal ak mnta maaf byk2 kat ko,coz xstory pn nk pegi mesir.esk mlm kul 3pg ak 'terbang'.mlm ni kul 10 - dri kedah.doakan pemergian ak ek.halalkn mkn minum,senda gurau n apa shj yg t'jd n b'laku antra kt slame kt brkwn.............ak syg ko sal!"
walaupon aku mmg tau ko x baca entry aku nie, tp aku nak wish gak gud luck n take care.
p/s: x sangka ko pas gak ekk g over sea!! aku  jeles orhh..haha =))

.

 


8 comments:

chugie said...

seronok tengok kawan2 berjaya kan..

pssst.. msg die kat FB tu betul2 meruntun jiwa sesap yg baca tau..

gooseberries said...

chugie:
taw xpe.mmg seronok tgk kwn2 berjaya.
tu r sal,rasa cedey gler.tersentuh gak ati nie..hee

Syasya Imani said...

tak lame lagi ..
time kite akan dtg jugak...
keep on moving sis..
chaiyok2..
:)

gooseberries said...

syasya imani:
haha..yup2. time kita akan tetap tiba. =))

✿ shuhada said...

i pun jeles gak.. (nyebok) hehehe

nughul said...

kwn km dh nk fly mesir...cptnya
xpe2 rezeki dia kt c2..


p/s:km dpt award dr sy..j0m amik tpi kena scr0ll d0wn dlu..hehe

http://nurulraph.blogspot.com/2010/05/letihpenatgembiratak-sabar.html

benludin said...

salam,
tq for following blog lepih foto...

gooseberries said...

shuhada:
hee..xpe jeles sesama.

nughul:
yup2 rezeki dia..
nnti kita dtg amek.. =))

benludin:
wsalam..welcome =D