Thursday, May 20, 2010

dua juta??? $$$$$$

salam n gud morning sume kwn2..hee

bestnye kan tetiba pagi2 je dapat 2 juta..haishh dpt puluh ribu pon da rasa banyak. kat mata nie da nampak dah lambang RM or $$$$$$$$$$$..heee



hah best kan dapat duit banyak macam nie..hee
k r tanpa membuang masa..

1. cam biasa la ckp sapa yg baik ati hantar tag ni
terima kasih yang tak terhingga..hee to ADia bcoz bagi duit 2 juta nie.. ;p walaupon berangan jek pegang duit byk..hee

2.tag kan kat kwn2 korng yg semestinya akan layan berangan bersama2 korng
(nak tag kat 2 juta kawan pon tak pe)



3.dah tag kena la jenjalan war war kan kat kwn korang kan yg korng nak bg 2 juta kat dorng

done (^_^)

4.Apa agaknya angan-angan korng tu? korng berangan nak buat per ngan duit ni 
yang penting shopping..haha oppss. yg penting simpan untuk masa depan keluarga, anak2. bayar utang ptptn n mara sekaligus. beli rumah, kereta. bawak semua family g haji, umrah. n then wat bisnes. bisnes pe lagi syarikat bas la. kalo nak tau sbb pe klik sini.


5-Cuba korang cakap camner kita nak dapat duit banyak camni kat dunia reality ek
masuk quiz n rancangan reality, macam Who wants to be a Millionaire,rancangan Are You smarter than a 5th Grader.tp kalau korang hebat la..ley menang sampai juta2. hurmm kat malaysia cm adia ckp , jangan lupa lirik mesti dapat duit banyak gak..hee. xpon ley gak melabur saham. contohnya macam pnb amanah saham malaysia n banyak lagi yang mengikut saluran yang betul. jangan melabur kat skim cepat kaya pulak..hee. bila start dari sekarang, sekurang2 nya korang dapat gak ratus2 ribu.bila da tua nnti..hee tol tak..

selagi kita hidup dalam dunia ini, duit memang memainkan peranan yang paling penting dalam kehidupan kita. semuanya memerlukan duit. tp sentiasala kita beringat, duit bukan la penentu kebahagian. jangan jadikan duit sebagai cabang untuk kita berpecah belah. hidup bersederhana adalah yang paling baik supaya kita tidak leka dengan setiap kemewahan yang Allah swt berikan.. =))
 

 

14 comments:

sasha* said...

haha 2 juta byk tu aaaaaaaaaaaa(pengsan)

ardinihumaira said...

^___^ kalau nak dikirakan la dari kecik hingga besar duit yang kita dok guna tu cukup tak 2juta? hehe

a d r e y n i e e l i s y a said...

kalo real dpn mata...
best neyh..!!!!

sopim2!!!

gooseberries said...
This comment has been removed by the author.
Nur AtiEtin said...

heheheheh..dpt 2juta..mm snyum je memanjang..jalan pn cnfirm kpala tegak je(wah3..bongkak+++):))

gooseberries said...

sasha:
tau xpe..haaha =D

ardinihumaira:
haha..btol2 ntah da berjuta2 da..

adreynieelisya:
perghh..maunye pengsan 4 5 6 kali..haha =D

nur atietin:
haha...x pon kang berangan jd org kaya.. =))

Jemari Seni said...

Gooseberries Hakak nak sejuta jer tak banyak sejuta jer hehehehhehe...

gooseberries said...

jemariseni:
akak.. kira kita bahagi 50 50 la nie yer.. haha =D no hal la..

::ienafazlyna:: said...

huiii..amik jangan tak amik..hehehe

gooseberries said...

ienafazlyna:
dialu2 kan..hee

cyberboy said...

sesuatu yg berharga didunia,tapi diakhirat....deee(jgn mare)

gooseberries said...

cyberboy:
hahah.. ye la kan. didunia sahaja. akhirat x berguna lagi. thank =)

dania said...

kan best klu dlt 2 juta ni btol2..
nnt i buat k..

gooseberries said...

dania:
buat2.. bkn sng nak berangan sesama nie..hee