Tuesday, June 8, 2010

kuala lipis aku datang!!

salam pagi, tengah hari, petang dan malam...


entry lepas aku cerita perasaan aku yang amat excited nak balik kampung. sampai nak bekerja pon malas. so rakan-rakan blogger, jangan ikut tabiat yang x elok itu okey..hee. kalau ada kerja wat kerja, kalau xde on FB..hahaha..ley ke???


so amat2 la dikesali disebabkan aku x amek pic pon masa perjalanan balik kampung aritu. kalau tak, ngan driver2 bas tue sekali aku amik gambar. kebetulan kitorang balik nie sempat la gak kitorang menghadiri majlis perkahwinan kawan kitorang masa sekolah dulu.so tyme majlis tue je la sempat snap2 sekeping dua...hee

so pagi jumaat 4hb 6, aku balik ngan bersama kwn aku fatiha. dalam kul 8 lebih kitorang bertolak dari rumah. time tue jgn harap la nak naik bas. sanggup tunggu akak aku, sbb nak tumpang keta sampai lrt ampang. =))

sampai lrt ampang, duk la menunggu lrt . bila da naik bosan la plak dengan orang ramai nak g kerja. aku n fatiha lak duk berjauhan ckit. so xde la nak gosip2..neh..haishh.

" next station Masjed Jamek" berduyun2 org kuar lrt..fuhh lega. pastu fatiha pon dtg kat aku. pastu aku pasan sorang mamat nie asik2 pandang beg kitorang bwk. padahal aku bwk beg sandang n beg yellow pages je. fatiha pon lebih kurang sama je ngan aku.tp bukan beg yellow pages la..hee. pastu aku n fatiha terpk. dia berkenan kat beg nie kot..or dia pk mana la nak dapat beg nie. ada ke pandang beg jek, tuan beg nie  x cun ker??hahahah

akhirnya sampai gak la station titiwangsa, nak g naik bas kat pekeliling. sampai2 sana da pon ada bas kul 9, bas transnational .cpt2 kitorang beli tiket n beli makanan. sbb kitorang x bekfes lagi... masa fatiha bwk makanan dlm bas, driver tue lak boleh marah dia sbb bwk makanan. " Hah! bwk makanan..pastu buang merata2!! " mcm tue la kot pakcik bas tue marah..aku reka je setelah fatiha mengadu ngan aku tadi..heheh. 
bajet la pakcik nie, mana la kitorang nie nak buang smpah merata2 dalam bas. xpenah sesekali terniat pon. so sape2 penah buang sampah merata2 dlm bas korang la menyebabkan kitorang kena marah!!..ishh ishh

sepanjang perjalanan yang sunyi tue, ( pakcik tue x pasang radio) aku nye phone lak x ley pasang mp3..sume de prob..so kitorang pon borak2..ntah pape cter.. kuat lak tue n da la duk depan sekali. betul2 belakang pakcik bas tue..sampai kat tol gombak terus senyap. aku sedar2 da kat bandar raub..hee

sampai lipis kul 11.30. perghh terer r pakcik cepat gler sampai. biasanya kul 12 bru la tersemput2 sampai..alahai kena la duk menunggu bas nak balik umah lak. aku nie memang xde sape2 pon akan jemput. sbb ayah aku xde kereta.. naseb la berjanggut tunggu bas. tp aritu naseb bek la ckit sbb bas ada la plak. so kul 12.30 naik bas pakcik sms n terus balik umah. nak tau sal pakcik sms klik sini

esoknya, kitorang pergi la ke majlis perkahwinan Azmah. sempat la gak pergi salah satu majlis perkawinan kwn2 kitorang. sebenarnya ada dua majlis kawin.tp terpaksa la pergi salah satu tempat jek. ye la aku n fatiha mana la ada kenderaan.congrate jugak untuk imrah. kiranya dalam ramai2 kwn aku jemput b4 this, yg nie je la aku berkesempatan nak pergi. maaf ye kwn2.bukan x nak pergi majlis korang tp kadang2 ada hal lain or x sempat nk balik kampung. so mana2 yg sempat n ley aku g ofcoz aku x kan ketinggalan meriah kan majlis korang.


so nie je la pic yg dpt sher ngan korang.. hee papepon congrate Azmah..

n then memang ramai sgt yg kawin ari tu. tiap2 kampung mesti ada satu majlis. perghh x yah masak untuk 2 n 3 ari tue..heheh

ari ahad kul 2, kitorang naik bas leng siong ( x tau la spell betul ke x..) ke kl. bas from lipis ke kl xde pilihan pon.just ada trans n leng siong nie jela..sadis tol. tp memang x ley blah upenye still dpt seat depat sekali.. the problem is, seat depan yg xde penghadang langsung..  bayangkanlah cm ne if bas tue break tiba2..haishh. 

tp alhamdulilah, sumenya selamat. pakcik bas tue pon bwk dengan berhati2.. memang sampai tepat 3 jam, kul 5 ptg.. so xde nak kemana, kiotang terus balik umah. =) pastu masing2 pk, alahai esok keje ..

so kalau rasa cite nie ntah pape x yah la baca k..hahah ( last2 baru bgtau..hee)

p/s:kepada saedah yg tag goose time kasih..so ada masa nnti goose jwb kan..hee



14 comments:

A D I A said...

oh org kuala lipis ke, kenal siti nurhaliza tak??? duhhh.

bas len siong tu cam penah dgr. duk seat depan kononnya cepat smp hehehe tapi bahaya la ek takde penghadang.

cha said...

panjang perjalanan u.hope u had a great time balik kg hr tu :)

pst : u bila plak nk kawen :P

Jemari Seni said...

Sakan berjalan aik! hehheehhe

gooseberries said...

Adia:
ct tu kenal bile dia da jd penyanyi jela.. dlu penah jupe sekali je kat bndar lipis.
taw xpe.. mmg bahayalah.. naseb r duk depan..hehe

cha:
hee..best smpai nk balik kl pon malas dah..hee
kawen?? tggu u dulu la..hehe

jemari seni:
hahah mesti la akak.. =)

chugie said...

wah.. long journey ye sal..

gooseberries said...

chugie:
yup2 pnjang cter nie hah..hee

Ervina Razali said...

soalan cepu silver(annoying Q):
asik atend wedding org je,cik gooseberries ble g? hihihihi

gooseberries said...

ervina:
eh eh..de soklan cepu cipi lak..
jodoh da sampai nnti ada lah..hee

blueCITY® said...

salam goose,
oooooooooo org lipih ya?
koi nok ya g lipih tapi tak der sedara mare la
hehheheheh...

mahira oya said...

kampung siti ke nih

hans said...

rumah ko dkt dgn rumah CT x?
hohooh

gooseberries said...

blue:
hee..jom2 dtg umah..

oya:
satu lipis ngan ct..kg je len2..heheh

hans:
jauh gak, tp rasa kat sebelah umah jek..heheh

hans said...

hahaha
time raya gi arr umah dato ct
mesti duit raya dapat banyak

gooseberries said...

hans:
hahaha ye la kot..ngee. =D