Thursday, June 10, 2010

lagenda budak setan..

malam kamis minggu lepas, aku, fatiha , angah and her husband sempat la menonton lagenda budak setan. sebenarnya nak tgk prince of persia. tp sound system lak rosak..haishh



aku sebenarnya x la teruja sangat nak tgk lagenda budak setan. sbb aku x penah pon baca novel nie. so aku just tau cerita cinta yang sedey. korang pon mesti da tau kan cerita nie macam mana.bg aku cite nie agak cedey gak,lagi2 dengan lagu temanya memang kena ngan cerita nie...

"Bila cinta kini.
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu"

camtu la lagu nya cket..hee. tp dalam2 cerita yang sedih lagi pilu nie..mmg kedengaran la bunyi org teresak2..hee..

serius aku ckp la kan..aku byk gelak je. sbb memang kelakar skrip cerita tue. contoh ekk" masukkan cicak dalam cola? " oppss ada ke org ckp cola.walaupon cerita tue berlatarbelakangkan suasana pada tahun 80an dan 90an..ada ke masa tue org cakap cola.bkn coke ke..hurmm myb aku salah pk kot.. tp kebanyakkan aku tgk mcm ada yang kurang.g pon x semestinya semuanya perfect kan..hurmm nie just opinion aku jek..hee peace

pada pendapat aku cerita nie best la gak, tersentuh gak la jiwa karat aku nie kan..hee. suasana n gambar dalam cerita nie nmpak cantek sgt.cuma bila watak ayu (lisa surihani) da tukar org len da mcm x best sgt.. x sbr nak tggu the next filem nanti... masa tue mesti kashah akan jupe fazura tue kan..

sebelum nak tgk wayang, awal2 lagi kitorang da disajikan wayang free..hei!! papepon tggu la lampu  tutup lu..ish ishh. 

masa ngah khusyuk tgk cte, ade la plak satu group nie, tiket sama ngan kitorang. naseb bek kitorg duduk dulu..kalu x terpaksa la duk depan or kuar terus..hee

so sape2 yg da tgk ley share with me, n sape2 yg x tgk lagi..ikot korang la nk tgk ke tak..hahah =D



13 comments:

-telordibasuh- said...

best ke cite ni????

Jemari Seni said...

Blum ada can nak tgk lagik... Suka dgr sountrack lagu ni sapa penyanyi dia aik?

محمد حذوان بن حميدان said...

mcm bes je cte ni.. (^_^)

sI tEDI said...

lom tgk :(

gooseberries said...

telor:
one word.. best!! hee

jemariseni:
tgk kak..not bad la cte nie..
lagu nie filianti vlee..ntah la tuepon tau time nk download lagu nie.. hee =D

hazwan:
best!.. tp kena ada feel la nk tgk.. :)

si tedi:
nnti de masa awk tgk k..hee

Ezad said...

ezad bce novel ni.. tapi muvie mmg xsame ngn n0vel dah tukar bnyk scene.. s0 mmg mngecewakan..

gooseberries said...

ezad:
owh ye ke?? so baca novel lagi best la kan.. tq 4 sharing =)

anis hamzah said...

baru nak tgk sabtu nih kot... huhu... tgk la anis byk gelak ke byk nangis...hehe

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
huhu, kebetulan baru teng0k citer ni smlm..b0leh tahan laa..selalunya filem yG diangkat melalui adaptsai n0vel ni tak mGecewakan

Ezad said...

yup bnyk dfrent.. mmg xptut tkar... c0z still gune tjuk yg same. Detailkn skit eh... :

*sptutnye die blajar kat oversea.
*xde lak kasyah g buat tesis kat kmpng..
*mse strting bukn kolej actually still in scondry scho0l.. mse bcnte ngn ayu.
*ptutnye mse kat skulah tu bnyk ag yg xcte.. mmbr kasyah yng tpakse benti sume eh.. mcm2 la..

so sngt2 xbest muvie nie.

gooseberries said...

anis:
haha..nanti cte ekk.. gelak2 ke. or nangis2..hehe

azrai:
wsalam, yup not bad kan.klo baca novel mesti lebey menyentuh jiwa..hee

ezad:
owh ye ke.. byk gler dia tukar. sbb xde bajet nak p oversea kot..heheh.
hah! tue la yg kat sekolah tue mcm x puas je tgk. macam ada benda yg tergangtung. tp mayb diowang nk jimat masa agaknya..ngee =)

Anne Boleyn said...

kwn hana pon ckp cte ni jd tak best bila part org lain yg ganti watak lisa tu. hana x tengok lagi. takkan tngok kot. huhu

p/s :jom komen untuk header baru hana's love nest.:)

gooseberries said...

hana:
taw xpe.. ala hana tggu kat tv jek.. kompem kuar taun depan..heheh