Sunday, September 25, 2011

abduction

gud morning!!

hari jumaat petang tengah syok online ngan dba tetiba lak ada announcement... " kepada semua penghuni kolej bla bla..pada 24 hb jam 9pg hgga 3 ptg.. kerja2 pembaik pulih elektrik akan dilaksanakan" 

lar... xde letrik la plak.. sume da wat muka tension.

so esok nya aku ngan anne wat keputusan nak kuar tgk movie... so kami plan la nak g jusco tebrau. sampai je kat sana..mmg ramai sgt orang. tak tau la kenapa. agak pelik jugaklah.biasanya x la ramai orang sangat.  Tapi x la kisah pon orang ramai ke x janji plan tgk movie still kami teruskan. so kami wat keputusan untuk tgk movie abduction.



firstly sebab nak tengok cerita ni, ialah kerana heronya..hahah hero movie ni Tailor Lautner. suka sangat2 masa dalam movie twilight. 

Abduction mengisahkan Nathan lakonan Tailor Lautner yang secara tidak sengaja mengetahui beliau adalah anak angkat kepada pasangan Kevin dan isterinya Mara. Rahsia tersebut terbongkar apabila beliau terjumpa d satu laman web berkaitan kes kehilangan kanak-kanak di US semasa beliau membuat tugasan dengan rakan kolejnya. Nathan terjumpa gambarnya sendiri ketika dia masih kanak-kanak.
Keluarga angkatnya yang sanggup berkorban nyawa demi keselamatannya menimbulkan tanda tanya kepadanya. Bapa kandungnya iaitu Martin terpaksa menyerahkan Nathan di bawah jagaan Kevin dan Mara selepas ibunya dibunuh.
Jalan cerita yang amat menarik dan bergerak lancar serta misteri yang mendebarkan membuat perasaan  ingin tahu kesudahan cerita ini. 

so, bagi pendapat cerita ni memang best. wajib tengok..hehe. bukan sebab heronya sahaja malahan jalan cerita yang jugak menarik.....


* pe lagi korang g la tgk..hahah. =D

No comments: